Docenten

Docenten

 

Jessica van der Slot, mede-eigenaar
Mijn belangstelling voor yoga en meditatie begon in mijn tienertijd. Ik wist toen al dat ik yogadocente wilde worden, maar ik wilde eerst Frans studeren. Na mijn studie ben ik gaan werken en reizen. Mijn reizen brachten me onder andere in India, waar ik bij verschillende docenten yoga- en meditatielessen heb gevolgd.
Daarna heb ik verschillende yoga-opleidingen gevolgd: de vierjarige Yoga Academie Nederland, een kinderyogadocente-opleiding, de driejarige yogadocentenopleiding van Sai Mithra en de Fusionhormoonyoga docentenopleiding van Sylvia Mullaart-Bonn. Ook heb ik de Yoga Nidra Teacher Training bij Eliane Bernhard gevolgd. Ik ben nooit uitgeleerd; iedere dag leer ik weer iets nieuws wat ik mee kan Neman in mijn lessen.
Sinds 2007 geef ik met veel plezier yogales. Ik ben blij en dankbaar dat ik van mijn passie mijn werk heb kunnen maken.
Verder houd ik van de lieve mensen om me heen, essentiële oliën, de natuur, bloemen en nagellak.

 

Sigrid Paesbrugge, mede-eigenaar
Al op jonge leeftijd ging mijn interesse uit naar Oosterse wijsheid, filosofie en yoga. Het duurde echter tot aan mijn zwangerschap alvorens ik voor het eerst yoga beoefende. Na een flink aantal jaren  in het bedrijfsleven was de tijd rijp voor iets nieuws. Het volgen van mijn hart en doen wat ik echt wilde. Twee passies, yoga en kinderen brachten me bij kinderyoga, bij Helen Purperhart en zo ontstond de geboorte van Yogakind! Sinds 2006 geef ik yogales op vele lokaties en doe dat nog steeds met veel plezier. Ik zie hoe enthousiast de kinderen zijn en geniet van hun onbevangenheid en hun humor. Meteen wilde ik er ook helemaal voor gaan en heb me aangemeld voor de vierjarige opleiding bij de Yoga Academie Amsterdam. De afwisseling om zowel volwassenen als kinderen les te geven, is fijn. Ouder en kind samen yogales geven is heerlijk om te doen. Afgelopen twee jaar heb ik de opleidingen hormoonyoga van Sylvia Mullaart-Bonn gevolgd en Yoga en Kanker bij Josette van Leeuwen. Dat bracht me tot wat ik het liefste doe, mensen die het hard nodig hebben iets bieden waar ze kracht en steun uit kunnen halen.
Sinds drie jaar run ik samen met Jessica van der Slot onze studio Leef Yoga, een fijne partner en een heerlijke plek en doen wat ik het liefste doe, heerlijk!

 

Brenda Freijer – yin yoga
Zo’n 6 jaar geleden was op zoek naar ‘iets’ naast mijn drukke baan in de reclame en als tegenhanger voor mijn fanatieke hardloop hobby en kwam zo bij Vinyasa Yoga. Na een paar weken was ik om en al snel groeide het uit tot meerdere dagen yoga per week bij ‘mijn’ yoga docent Hellen van der Harten. Via Hellen kwam ik in contact met Yin Yoga, bij Yin viel alles op z’n plek… De rust en activiteit, de ruimte en de beperking van je lichaam, maar ook van je hoofd.
Ik heb de Yin opleiding (200 hrs RYT) bij Yagoy gevolgd en komend jaar ga ik daar bij de opleiding assisteren. Ik geef les  donderdagavond bij Leef en regelmatig bij een aantal sportscholen. Daarnaast heb ik een eigen Yin Yoga club met wekelijkse 2 uurs workshops. Ik zie je graag op de mat bij Leef!

 

Sylvia Mullaart-Bonn hormoonyoga
Als jonge moeder met twee kleine kinderen, kwam ik heel lang geleden in aanraking met yoga . Het was liefde op het eerste gezicht. Het feit dat lichaam en geest zo verbonden zijn fascineerde me mateloos. Ik verdiepte me in vele yogavormen en ging op zoek door allerlei opleidingen en studie naar de ultieme yogavorm. Ik ontdekte dat  Hathayoga-Okido-yoga, Iyengaryoga, Kundaliniyoga en Taoïstische yoga  en nog vele andere vormen heel veel gemeen hebben. In al die vormen deed ik opleidingen en bijscholingen. Vooral ben ik gefascineerd door de mogelijkheden van yoga om ons vrouwenlijf zoveel steun en verlichting te geven bij menstruatie, zwangerschap en overgang. Door alle fasen van een vrouwenleven blijkt yoga onze grote vriendin te zijn! Ik heb me gespecialiseerd in het geven van yoga voor vrouwen om het hormoonstelsel zo gunstig mogelijk te beïnvloeden. Schoonheid, rust en kracht zijn mijn mantra’s en ik ben heel gelukkig mijn werk in dit mooie centrum te mogen voortzetten na  35 jaar Nijmegen!

 

Ulrike Scholtes vinyasa en pilates
Als klein meisje was ik een echte piekeraar. Ik piekerde over mijn lichaam, het leven en mijn houding ten opzichte van mijn omgeving. Later, als student aan de kunstacademie en tijdens mijn studie antropologie heb ik mijn piekeren omgezet tot verwondering over het lichaam. Yoga heeft mij in al die jaren begeleid en mij geleerd dat je je lichaams- en dus levenshouding bewust kunt bepalen. In 2011 heb ik mijn yogalerarencertificaat behaald in Nepal, waar ik ben opgeleid volgens de Satyananda-leer. In deze yogatraditie gaat het om bewustzijn in alles wat je doet en wordt een les opgebouwd uit een reeks oefeningen die zich richten op de gewrichten, organen en het neuromusculaire systeem. Sindsdien heb ik jarenlange ervaring opgebouwd met onder andere Hatha en Vinyasa yoga, maar ook met andere vormen van lichaamswerk uit dans en bewegingstheater en veel verschillende psychosomatische oefenmethodes. Hierdoor heb ik een ondogmatische stijl ontwikkeld, die een synergie vormt van alles wat me fascineert. Onlangs ben ik een opleiding gestart in lichaamsgerichte psychotherapie, waarmee ik mijn kennis over psychosomatiek meer wil verdiepen. Verwonderen doe ik mij nog steeds; over het lichaam, over de geest en over mijn omgeving en dit vormt de grootste inspiratiebron voor mijn yogalessen. Yoga is een methode om tot meer lichaamsbewustzijn te komen, oftewel het herenigen van je bewustzijn (geest) en je lichaam. In mijn lessen combineer ik vloeiende en dynamische Vinyasa-sequensen met rustige oefeningen vol aandacht voor detail. Zowel de harde kant (yang) als de zachte kant (yin) van het lichaam wordt benaderd. Iedere les heeft een bepaalde focus en richt zich op een anatomisch, fysiologisch, psychologisch of spiritueel aspect van ons lichaam en dagelijkse leven. Het breng mij veel plezier om mijn onderzoek en fascinatie met anderen te kunnen delen en ze te begeleiden bij het onderzoeken en het bewust ervaren van hun lichaam en hun zelf.

 

Rika Lukac fertiliteit
Foodie, auteur, yogi, mama, architect, ontwerper, en orthomoleculair therapeut (PNI). Ik woon samen met partner & vrijheidsbuiter Jeroen van Schaveren. Samen hebben we 2 stront-eigenwijze dochters Manouk (geb. 2009) en Lila (geb. 2011).
Ik woon in Nederland maar ben geboren in Vlaanderen. Dat hoor je aan mijn zachte G. Of merk je als je `n email van me krijgt en je afvraagt wat ik in godsnaam met ‘zvm’ bedoel (zo vlug mogelijk). Mijn grote passies zijn voeding, yoga, fertiliteit en schrijven.

 

Paula Bosman(1986) zwangerschapsyoga

Mijn naam is Paula Bosman. Na mijn studie Orthopedagogiek heb ik een vierjarige yogaopleiding gedaan bij De Lijfschool in Amsterdam. Ik geef hatha- zwangerschaps- en postnatale yogales ontspanningsmassages en begeleid yogavakanties in binnen- en buitenland.

Voor, tijdens en na mijn studie heb ik veel met (autistische) kinderen gewerkt. Ik werk graag met zwangere vrouwen en jonge moeders, omdat dit een groep is waar tijd en zorgzaamheid voor jezelf extra belangrijk is. Ik vind het leuk om een moment in de week te kunnen bieden waar we hier bewust aandacht aan besteden. Zo kun je weer ontspannen, energiek en krachtig de rest van de week in.

Toen ik acht jaar geleden begon met het volgen van yogalessen had ik nooit gedacht dat het mijn leven zo sterk zou veranderen. Yoga geeft mij veel energie en levensvreugde. Ik vind het te gek om dit met anderen te kunnen delen.

 

Rianne Roodbeen kinderyoga
Met een achtergrond als leerkracht en pedagoog, staat het kind voor mij al jarenlang centraal. Na mijn eerste stappen op de yogamat besloot ik daar iets nieuws mee te doen. Ik volgde de opleiding tot docent kinderyoga, aangevuld met de modules ‘Yoga voor de kinderbuik’ en ‘Peuter- en kleuteryoga’. Met heel veel plezier sta ik nu dagelijks op de yogamat om kinderen kennis te laten maken met alle fijne en leuke kanten van yoga. Plezier staat in mijn lessen altijd centraal. Ondertussen werken de kinderen aan een sterk en soepel lichaam en ontwikkelen ze lichaamsbesef, concentratie, zelfvertrouwen en creativiteit. Kinderen stappen na de les vol positieve energie en met een grote glimlach van de yogamat… en daar geniet ik zelf elke keer weer van!

 

 

Sepopo Attiogbe – yinyoga
Ik heb een vage en fijne herinnering dat ik als kind een aantal yoga lessen heb gevolgd. Vervolgens ben ik er als student in de weer mee in aanraking gekomen. Sindsdien laat yoga mij niet meer los. Het is de uitnodiging om naar binnen te keren die mij steeds opnieuw verleidt. Ik geloof dat alles wat we nodig hebben al in ons zit en yoga een van de manieren is om toegang te krijgen tot deze wijsheid. Yin yoga daagt je uit om ook in oncomfortabele situaties die weg naar binnen te vinden en nieuwsgierig te blijven naar wat je tegenkomt in je lichaam, in je gedachten of emoties. Ik heb er bewust voor gekozen om te verdiepen in de meer yin aspecten van yoga omdat ik in het leven al zoveel Yang ervaar. Het oefenen van het niet doen is voor mij een waardevolle tegenhanger.