Kinderyoga

Kinderyoga

Babymassage

Voor de allerkleinsten bieden wij babymassage met speelse oefeningen.

Voorafgaand aan rek en strekoefeningen, starten we met een verwarmende massage. De ervaring van beweging, gecombineerd met aanraking is de beste stimulans die we baby’s kunnen bieden.
Liefdevolle strijkingen ontspannen de baby. Beweging en aanraking zijn een krachtige stimulans voor de zintuigen. en zorgen voor een positieve ontwikkeling van alle belangrijke lichaamsfuncties, motorisch, de spijsvertering het zenuwstelsel en de ademhaling.
Op zachte ritmische muziek voeren we de rek en strekoefeningen uit, een uitdagend spel waar de kleintjes veel plezier aan kunnen beleven. Baby massage is een mooie voorbereiding op peuteryoga.

De benadering is liefdevol en afgestemd op het kind.

Peuter en kleuteryoga

Peuters

Yoga met peuters is een waar feest. De kinderen ervaren de les als een mooie belevenis. De lessen zijn gevarieerd en speels van opzet. Het tempo is rustig en de bewegingen simpel en goed te volgen voor de peuters. Er wordt veel gezongen en naar muziek geluisterd tijdens de lessen. De peuters ontdekken zichzelf door de houdingen en door het spelen met de zintuigen. De lessen worden regelmatig herhaald, zo creëren we herkenning voor de kinderen. Dat schept veiligheid en vertrouwen. Kinderen worden gestimuleerd in hun creativiteit en eigenheid. Zo worden kinderen die van nature wat teruggetrokken zijn gestimuleerd om zich te laten horen. Er is een actieve rol van het kind en ruimte voor eigen inbreng. De yogahoudingen zorgen voor en goede ontwikkeling van de motoriek.

Kleuters

Kleuters vinden het leuk een les in sprookjessfeer te beleven. Ze kunnen lichamelijk al wat meer en zijn in voor nieuwe uitdagingen. Een serie van bewegingen met een versje, zoals de zonnegroet, vinden ze heerlijk om te doen. De kleutergroep is een kleurrijk gezelschap. Als vlinders, nieuwsgierig de vleugels uitslaand, op zoek naar nieuwe fijne plekjes.
Veel kleuters houden van zingen, spelletjes doen en zeker ook rustige spelletjes, waar concentratie voor nodig is. Ze genieten ook van de rustmomenten in een les, waarbij ze even tot zichzelf kunnen komen. Ze staan nog onbevooroordeeld in een groep en vinden dan ook aanraakspelletjes en massages erg leuk om te doen.

Yoga voor de midden- en bovenbouw

Kinderen zijn nu meer op elkaar gericht, vriendschappen ontstaan en samenwerken wordt aangeleerd. De wereld wordt aanzienlijk groter, maar ook de fantasiewereld lijkt eindeloos. De kinderen hebben sterk behoefte aan begrenzing en begeleiding in hun ontwikkeling. In de yogales worden braingym oefeningen aangeboden, deze ondersteunen het leerproces en bevorderen concentratie.

Middenbouw

De kinderen uit de groepen 3, 4 en 5, de middenbouw. In alle opzichten zijn de kinderen gegroeid. De fijne motoriek ontwikkelt zich en men is toe aan wat meer uitdaging. De lesuren op school vragen om aandacht en concentratie van het kind. Voor sommigen een zeer lastige opgave. Yoga biedt een moment van tot jezelf komen.

Bovenbouw

De kinderen uit groep 6, 7 en 8, de bovenbouw. Voor deze leeftijdsgroep ligt de uitdaging meer in de houdingen. Acrobatische oefeningen en circusyoga zijn geliefde thema’s. De fantasie speelt wat minder een rol, de buitenwereld des te meer. Afhankelijk van het kind zal de behoefte natuurlijk verschillen. In de les is meer aandacht voor de houdingen, we doen series van oefeningen, yogaspel en uitgebreide ontspanning.

Ons tarief is 60 euro per uur exclusief 6% btw. Peuteryogalessen zijn altijd twee keer 30 minuten.

Enkele van onze vaste adressen waar wij regelmatig les geven:

– KDV Partou Pompidoe

– KDV en BSO Partou Kasteel van Katoren

– KDV SamSam

– KDV Billie

– KDV Elfenbankje

– KDV CompaNanny

– KDV & BSO De blauwe rotspinguin

– BSO Mirakel, diverse vestigingen

– BSO Small Villa

– Annie M.G. Schmidtschool

– Basisschool De kinkerhoek

– Basisschool De vlinderboom

 

Neem contact op