logo_small1 transparant.png

Dagboek van een yogadocente #15
Goed genoeg is genoeg 

Laatst had ik mijn moeder aan de telefoon.
Ze is een enorme creabea. Ze kan alles maken, zo knap, en zei over iets waar ze op dat moment mee bezig was: “Goed genoeg is genoeg”. 
Die uitspraak is blijven hangen.

In mij zit een perfectionist die vindt dat het nooit goed genoeg is wat ik doe, of eigenlijk: dat ik niet goed ben zoals ik ben.
Gelukkig kan ik dat tijdens het doen van mijn yogahoudingen loslaten. Ik ken mijn lichaam en weet wat het kan en dat is helemaal prima.  

Dat is wel eens anders geweest. Ik heb lang geleden een fase gehad waarin ik alle yogahoudingen perfect (als in: zoals op de plaatjes en in boeken) wilde beheersen.
Kansloze missie natuurlijk. Dat ontdekte ik geregeld op pijnlijke wijze, als ik bijvoorbeeld last kreeg van mijn rug omdat ik te ver was gegaan in een achteroverbuiging.
Geen goed idee.
Mijn onderrug is vrij hol, mijn heupen staan wat scheef en zo zijn er nog wat dingetjes waardoor ik sommige yogahoudingen niet ‘volgens het boekje’ kan uitvoeren.
Dat kan en hoeft ook niet, want iedereen is anders en geen lichaam is hetzelfde. Halleluja.

Een docent van mij zei ooit: “Zoals je op je mat staat, zo sta je in het leven”.
Ik merk dat mild zijn naar mezelf op mijn yogamat, door werkt in mijn dagelijks leven.
Ik kan niet alles zoals anderen het doen. Ik maak fouten en leer daarvan, ik heb een berg raarheden en doe de dingen in het leven op mijn manier.
En dat is goed genoeg.

Jessica
December 2019

  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

Leef Yoga 
Jessica van der Slot
info@leef-yoga.nl
​© 2020 Leef Yoga 

Designed by Hazelnoot Creative © 2020