logo_small1 transparant.png

Dagboek van een yogadocente #4
To meat or not to meat

In mijn tienertijd zag ik een documentaire over de bio-industrie met beelden van veel te veel kippen in veel te kleine hokjes.
Ik was in shock en kon maar niet begrijpen dat mensen dat dieren aan kunnen doen.
Ik begrijp het nog steeds niet.
Het deed me pijn in mijn hart en het was meteen klaar: ik eet geen dieren meer.
In de jaren die volgden heb ik dat dan ook niet meer gedaan.


Na een tijdje ging ik af en toe vette vis eten. Mijn lichaam functioneert beter merkte ik, als ik af en toe vette vis eet. Voordat ik het eet zeg ik altijd “Sorry en bedankt” tegen het visje op mijn bord.
Ik ben me erg bewust van het feit dat het een levend wezen was en dankbaar voor de voedingsstoffen die het mijn lichaam geeft.
Vis eten lukt inmiddels dus wel.

Vlees daarentegen eet ik heel zelden.
In de winter kan het voorkomen dat droom dat ik vlees eet. Ik weet dan dat mijn lichaam dat op dat moment nodig heeft. Ik vind het wel een dingetje, maar ga dan toch naar de natuurwinkel of bio slager en koop een stukje vlees. Als ik het dan daadwerkelijk op mijn bord heb liggen zeg ik, net als bij de vis, “Sorry en bedankt” en eet ik het op.

Op deze manier eten werkt voor mij persoonlijk het beste heb ik ontdekt.
Me niet rigide vasthouden aan een bepaald dieet/voedingswijze, maar luisteren naar de signalen die ik krijg, eten waar ik op dat moment echt zin in heb en voelen wat mijn lichaam nodig heeft om goed te functioneren.
Intuïtief eten. Ik houd ervan. 

 Jessica 
Juni 2019

  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

  ♥ LeefYoga 
Jessica van der Slot

Derde Oosterparkstraat 86
1091 KB Amsterdam
info@leef-yoga.nl
​© 2019 LeefYoga 

Designed by Hazelnoot Creative © 2017