logo_small1 transparant.png

Dagboek van een yogadocente #7
Het boek 'De Keuze' van Edith Eva Egers

Ik ben gefascineerd door de Tweede Wereldoorlog en in het bijzonder door wat er in die periode met de Joodse mensen gebeurd is.
Onlangs kwam het boek ‘De Keuze- leven in vrijheid’ van Edith Eva Egers op mijn pad. Deze inspirerende vrouw heeft de Holocaust en de kampen overleefd en heeft een boek over haar leven geschreven. Haar boek hield me vanaf de eerste zin in de ban en nu ik het uit heb, werkt het nog steeds door in mij.

 

Ik raad het boek iedereen aan, ook als je geen fascinatie hebt voor de Tweede Wereldoorlog, want wat je eruit haalt kun je op alle situaties in je leven toepassen.
Zonder teveel te vertellen, kan ik zeggen dat de rode draad van het boek is, dat je altijd een keuze hebt met betrekking tot hoe je met een situatie omgaat.  Kies je angst of liefde?

Net als iedereen, word ook ik geconfronteerd met pijn, angst en verdriet.
Ik kan de neiging hebben om het niet te willen voelen omdat het soms zo intens en groot voelt in mezelf. Maar door verdriet of trauma’s te doorvoelen en toe te laten kun je helen en groeien en kies je voor geluk en liefde, Ik weet inmiddels dat ik zelf kan bepalen hoeveel ik toelaat, zodat het in mijn eigen tempo gaat.
Soms is het even heel intens. Ik zeg dan tegen mezelf dat het weer voorbij gaat en denk aan wat een goede vriend laatst zei: “Gewoon door ademen en door leven”.
Gewoon ZIJN, in het hier en nu, met alles wat er zich in mij afspeelt.
Dat is voor mij de beste keuze.

Jessica
Juli 2019

  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

Leef Yoga 
Jessica van der Slot
info@leef-yoga.nl
​© 2020 Leef Yoga 

Designed by Hazelnoot Creative © 2020