Aroma Yoga - hoe werkt het?


Aroma Yoga is yoga waarbij je bij de meditaties en de yogahoudingen etherische of essentiële oliën gebruikt. Etherische of essentiële oliën zijn vluchtige, olieachtige bestanddelen van struiken, bloemen, bomen, heesters, harsen en zaden. Deze aromatische vloeistoffen worden beschouwd als de levenskracht, de Chi, de prana, van planten en worden gewonnen door een stoomdestillatie proces of door middel van compressie.

Als je een druppel pure etherische olie op je handpalm doet en inademt, bereiken de zeer kleine moleculen van de etherische olie binnen 22 seconden de hersenen, binnen 2 minuten zitten ze in de bloedstroom en binnen 20 minuten heeft iedere cel in het lichaam de etherische olie opgenomen. De etherische oliën werken, net als yoga, holistisch en dus op alle lagen van de mens: het lichaam, het denken, het voelen en het bewustzijn/de geest.

Hoe werkt het in combinatie met bijvoorbeeld de yogahouding Savasana? In Savasana, de houding die je aan het einde van een yogales doet, ook wel de lijkhouding genoemd, lig je op je rug op je mat. Savasana is een heerlijke houding waarin je tot diepe ontspanning kunt komen. Een olie die Savasana kan verdiepen, is de fijne Lavendelolie. Lavendelolie kun je voor veel verschillende doeleinden gebruiken en heeft onder andere een kalmerende werking. Voordat je in Savasana gaat liggen, doe je een druppel olie op je handpalmen die je inademt, in je nek, op je polsen en eventueel onder je voeten smeert.

De olie moleculen van de Lavendelolie worden via reuk en de huid in het bloed opgenomen en door het lichaam getransporteerd. De moleculen zijn zo klein dat ze makkelijk door de celwanden heen kunnen en diep op celniveau hun werk doen. Iedere olie werkt anders en de Lavendelolie heeft onder andere de energie, frequentie en structuur om te ontspannen en tot rust te komen. Zo kom je met behulp van de Lavendelolie in een extra diepe ontspanning in Savasana. Aroma Yoga verdiept en verrijkt je yoga en meditatie beoefening op mentaal, fysiek, emotioneel en spiritueel vlak. Een aanrader voor iedereen! Jessica en met dank aan Poet van der Plas

  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

Leef Yoga 
Jessica van der Slot
info@leef-yoga.nl
​© 2020 Leef Yoga 

Designed by Hazelnoot Creative © 2020