Geurmeditatie met Frankincense


Wat heb je nodig: de 100% pure etherische olie Frankincense van Young Living en drie minuutjes tijd (of meer als je wilt) Waar: op een plek waar je niet gestoord wordt Wanneer: ieder moment van de dag Waarom: omdat het heerlijk is! Wie: voor iedereen Eerst even over de olie Frankincense Frankincense is een heilige olie die al vele duizenden jaren gebruikt wordt bij ceremonies en genoemd wordt in de Bijbel. In de originele katholieke bijbel werd deze olie ‘Francium Incenseum’ genoemd, wat ‘eerlijke, pure wierook’ betekent. Zo is de Engelse naam Frankincense tot stand gekomen.

Het is een bijzondere olie met een frisse, warme, houtachtige geur die stimulerend en opwekkend werkt en helderheid geeft. De olie wordt ingezet voor het wakker maken van ons spiritueel bewustzijn. Hij kan helpen om ego dingen los te maken en verbinding te maken met de Ziel. De olie werkt sterk grondend, kalmerend en geeft innerlijke kracht. Daarnaast werkt Frankincense onder andere ondersteunend voor het immuun- en zenuwstelsel, de hormonale balans, de huid en nagels, bij insectenbeten en het verminderen van stress en angst. Als je gevoelig bent voor prikkels, kun je dagelijks een druppel olie op je beide schouders smeren en in het energieveld om je heen ‘wapperen’ met je handen, van boven je hoofd tot helemaal op de grond, zodat de olie in je hele aura zit. Dit geeft je extra bescherming en kan je helpen om beter bij jezelf te blijven en geen of minder energie te lekken. Deze o zo fijne olie wordt vaak ter verdieping gebruikt bij yoga, meditatie en ademhalingsoefeningen. Frankincense is dan ook heel geschikt en fijn voor deze geurmeditatie. De geurmeditatie is onderdeel van de Aroma Yogales op zondag 3 september 2017. De geurmeditatie Kom zitten in een fijne zithouding. Plaats een druppel Frankincense op je linkerhand en pols en maak met je rechterhand drie cirkels naar rechts over je linkerhand. Maak dan een kommetje van je handen breng je handen voor je gezicht. Je kunt zelf voelen hoe dichtbij je je handen bij je neus wilt plaatsen. Je ademt de olie in. Dit kun je drie minuten doen, waarna je je handen op je hartcentrum plaatst en contact maakt met de huid. Adem nog even diep in en uit met je aandacht bij je hartcentrum. Als het zo genoeg is, kom je rustig terug. Je kunt ook blijven zitten zolang je wilt. Ik doe deze geurmeditatie met Frankincense vrijwel dagelijks en ik vind het heerlijk. Ik voel me erna altijd heel ontspannen, geaard en het zorgt voor een grote glimlach op mijn gezicht en blijheid in mijn hart. Jessica

  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

Leef Yoga 
Jessica van der Slot
info@leef-yoga.nl
​© 2020 Leef Yoga 

Designed by Hazelnoot Creative © 2020