De olie Sacred Mountain – de natuur en de bergen in een flesje

De olie Sacred Mountain is de derde olie van Young Living die waarmee ik twee jaar geleden kennis maakte. Ik herinner mij het nog goed. Vriendin Anna liet me deze olie ruiken. Geuren roepen emoties en herinneringen op en wat deze bijzondere olie direct bij me opriep was het gevoel van in de bergen zijn. Ik houd van de bergen, de bomen, de weidsheid en het gevoel van rust en veiligheid die ik daar ervaar.

Sacred Mountain is een olie die fysiek een goede ondersteuning geeft voor de luchtwegen, voor de longen, het kalmeren van het zenuwstelsel en voor de emotionele balans. Daarnaast is het ook een spirituele olie. Ik gebruik de olie bij meditatie en yoga. Als ik de olie inadem en aanbreng onder mijn voeten, op hart, keel, zesde chakra en kruin, voel ik dat ik direct meer uit mijn hoofd en in mijn lichaam zak, tot rust kom en me veilig en beschermd voel. Heerlijk.

Deze mooie olie geeft rust, aarding, veiligheid, bescherming, vertrouwen en kracht die we nodig hebben, vanuit onszelf, zodat we rustig en veilig onszelf durven zijn en alles aan kunnen wat we moeten horen en durven uit te spreken. De olie werkt op het wortelchakra en op het keelchakra.

Sacred Mountain is een blend, een mix van verschillende oliën: *Balsam Fir essentiële olie: heeft ontstekingsremmende en anti-stollende eigenschappen en is fijn voor vermoeide spieren en gewrichten. Deze olie helpt o.a. om goed te aarden. *Spruce essentiële olie: heeft ontstekingsremmende eigenschappen en kan helpen om meer lucht te krijgen als je je benauwd voelt of last van je longen hebt. De olie helpt om te aarden en om je open te stellen wat nodig is om te ontvangen, geven en loslaten. Spruce is verwarmend, helend, rustgevend en kan helpen om angst te verlichten. *Cedarwood essentiële olie: heeft kalmerende eigenschappen en stimuleert de pijnappelklier die melatonine aanmaakt wat je nodig hebt om lekker te slapen. De olie werkt rustgevend, kalmerend, zuiverend en helpt bij spanning en nervositeit. Het bevordert het gevoel van veiligheid en welkom zijn in de wereld. *Ylang Ylang essentiële olie: heeft antidepressieve, krampstillende en kalmerende eigenschappen. Het verhoogt de ontspanning, is een aanrader bij hormonale klachten en kan angstgevoelens verminderen. Ylang Ylang herstelt het vertrouwen en kan gevoelens van vreugde, vrede, vertrouwen, geluk en zelfliefde terugbrengen. En Ylang Ylang zorgt voor een goede balans tussen de mannelijke en de vrouwelijk energie.

Hoe te gebruiken? *50-50 verdunnen: de helft Sacred Mountain en de andere helft V6 plantaardige basisolie van Young Living. *adem de olie in door wat druppels op je handen te doen, 3x kloksgewijs over beide handpalmen wrijven, een kommetje te maken van je handen en de handen voor je neus te brengen. *breng de olie verdund of onverdund aan onder je voeten, achter je oren, in je nek, op je borstkas, op je hart, bij je keel. *doe een paar druppels in de diffuser, dit is ook fijn om de ruimte heerlijk te laten ruiken en tegelijkertijd energetisch te reinigen. *voor meditatie: olie onder de voeten, op het hartcentrum, keel, zesde chakra en kruin. Onlangs was ik met en bij lieve vrienden in de bergen van Oostenrijk. Steeds als ik aan deze olie gebruik, ben ik daar direct weer terug. Er verschijnt een grote glimlach op mijn gezicht, ik voel me happy, veilig en beschermd.

  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

Leef Yoga 
Jessica van der Slot
info@leef-yoga.nl
​© 2020 Leef Yoga 

Designed by Hazelnoot Creative © 2020