Workshop fertiliteit, leefstijl en yoga

Zwanger worden, bij veel vrouwen gaat dat helaas niet vanzelf. En dat leidt natuurlijk tot gevoelens van machteloosheid en stress. Terwijl – en dat maakt het nog lastiger – stress juist weer invloed heeft op je vruchtbaarheid. Dat geldt trouwens ook voor je leefstijl en voedingspatroon.

Nienke van de Giessen en Jessica van der Slot zijn beide ervaringsdeskundigen en weten hoe het voelt om niet makkelijk zwanger te raken. Zij hebben een workshop ontwikkeld die je helpt je vruchtbaarheid te optimaliseren en je draagkracht te verhogen.

Wat gaan we tijdens de workshop doen? *Nienke legt uit hoe stress, voeding en je leefstijl in het algemeen je hormoonbalans (en hiermee vruchtbaarheid) kunnen beïnvloeden. Nienke bespreekt ook hoe een man zijn vruchtbaarheid kan verhogen. *Jessica geeft aansluitend een yogales, waarin je technieken krijgt aangereikt die je helpen om de stress te reduceren en zelfs te ontspannen in een onzekere tijd. Wat ook weer beter is voor je hormoonbalans. Tijdens de les gebruikt zij heerlijke en pure essentiële oliën.

Voor wie? *voor vrouwen met een kinderwens bij wie het zwanger worden langer duurt (met of zonder medische oorzaak). *voor vrouwen die wachten op een fertiliteitstraject en hun vruchtbaarheid willen optimaliseren. *voor vrouwen die ondersteuning kunnen gebruiken en hun vruchtbaarheid willen verhogen tijdens een fertiliteitstraject.

Wat neem je mee naar huis? Je gaat naar huis met een aantal relevante voedings- en leefstijladviezen en ontspanningstechnieken die je meteen in je dagelijks leven kunt gebruiken.

Waar: De Yogastudio Leiden, Maresingel 7, 2316 HA Leiden Voor wie: Voor vrouwen die moeilijk zwanger worden of blijven Wanneer: Zondag 25 maart en zondag 22 april 2018 Tijd: Van 13.00 tot 15.30 uur Kosten: 35 euro per workshop Aanmelden: klik hier Vriendelijk verzoek om bij aanmelding aan te geven wat er bij je speelt zodat we daar rekening mee kunnen houden. De workshops zijn samen en ook los van elkaar te volgen. Er worden vervolgdata gepland in mei en juni. Als je op een van de twee data niet kunt, dan kun je dan inhalen.

Nienke van de Giessen: “Van kinds af aan ben ik geïnteresseerd geweest in de mens, zijn anatomie en oorsprong. Dat resulteerde in een baan als kinder-hematologieverpleegkundige. Mijn eigen ervaring met ivf en het gemis van leefstijladvies tijdens dit traject motiveerde mij om mij te specialiseren in fertiliteit en leefstijl. Naast verpleegkundige ben ik daarom inmiddels ook orthomoleculair therapeut volgens de kPNI. In mijn praktijk Oergent kun je terecht voor onderbouwde adviezen om je lichaam in balans te brengen en zo te optimaliseren voor een zwangerschap.” www.oergent.nl

Jessica van der Slot, yogadocente: “Ik geef sinds 10 jaar met veel plezier yogales, waaronder hormoonyoga. Hormoonyoga is een bijzondere vorm van yoga om je hormonen in balans te brengen en te houden. Hormoonyoga is ook sterk gericht op de ontspanning en het verlagen van het stressniveau, wat cruciaal is in een zwangerschapstraject. Ook is het fijn dat je door het doen van de hormoonyoga het gevoel krijgt dat je zelf iets kunt doen en dat je niet alleen maar ‘bent overgeleverd’ aan je cyclus en het traject waar je in zit.” www.sattvayoga.org

  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

Leef Yoga 
Jessica van der Slot
info@leef-yoga.nl
​© 2020 Leef Yoga 

Designed by Hazelnoot Creative © 2020