De olie Salie, mijn nieuwe lievelings

x-tinymce/html

Onlangs rook ik de Salie olie van Young Living en ik was er meteen van onder de indruk. Ik heb dit pareltje direct besteld bij mijn maandelijkse olie bestelling en sinds ik de Salie in huis heb, is er eigenlijk geen dag voorbij gegaan dat ik haar niet gebruikt heb. Ik ken het branden van salieblaadjes om ruimtes te reinigen natuurlijk, maar de Salie olie vind ik veel lekkerder en fijner om te gebruiken dan het branden van de blaadjes.

Sage (salie) komt van het Latijnse woord ‘salvia’ wat ‘genezen’ betekent. Young Living gebruikt de blaadjes en de bloemetjes van de salieplant om deze olie te maken. Deze mooie olie staat bekend om de reinigende werking, voor het energetisch reinigen van ruimtes bijvoorbeeld. Daarnaast werkt Salie op de luchtwegen, het zenuwstelsel, het hormonale stelsel en heeft het een opwekkende werking. Een snuifje salie geeft je weer een lekker fris hoofd. Salie wordt al duizenden jaren gebruikt bij spirituele ceremonies, onder andere door de Indianen, en om het spirituele bewustzijn te vergroten. Salie bevordert het transformeren van oude (negatieve) patronen die niet meer dienen en geeft het gevoel van bescherming en veiligheid dat we nodig hebben om dit proces te laten ontvouwen. De olie werkt op het 1e, 2e en 3e chakra. Hoe kun je de olie gebruiken? *50-50 verdunnen: de helft Salie en de andere helft V6 plantaardige basisolie van Young Living. *adem de olie in door wat druppels op je handen te doen, 3x kloksgewijs over beide handpalmen wrijven, een kommetje te maken van je handen en de handen voor je neus te brengen. *breng de olie verdund of onverdund aan onder je voeten, achter je oren, in je nek, op je borstkas, op je hart, bij je keel. *doe een paar druppels in de diffuser, dit is ook fijn om de ruimte heerlijk te laten ruiken. *doe een paar druppels door je shampoo voor een gezonde hoofdhuid en mooi haar. *doe een paar druppels in je badwater voor een heerlijk, ontspannend bad. Let op: zwangere vrouwen, kinderen jonger dan 5 jaar, mensen met hoge bloeddruk of epilepsie worden afgeraden de Salie te gebruiken. Tip: om te ontspannen, lekker te slapen, voor in de yogales of bij meditatie: Salie en Lavendel samen in de diffuser. Om te smullen echt!

  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

Leef Yoga 
Jessica van der Slot
info@leef-yoga.nl
​© 2020 Leef Yoga 

Designed by Hazelnoot Creative © 2020