Dagboek van een yogadocente #1

Mijn naam is Jessica van der Slot. Sinds mijn zesde jaar, toen ik leerde schrijven, schrijf ik in dagboeken. Ik ben van plan om een ‘yogadocente dagboek’ bij te houden waarin ik zal vertellen over dingen die ik als yogadocente, ondernemer en gewoon als mens meemaak.

Iets over mij: ik ben 44 jaar, geboren in Voorhout (vlakbij Leiden) en sinds mijn 19e woon ik in Amsterdam. Ik geef ruim 11 jaar yogales en ik run yogastudio LeefYoga in Amsterdam Oost met veel plezier. Het is bijna een wonder dat ik ben gaan lesgeven. Als introvert en hoogsensitief mens was dat voor mij niet makkelijk. Voor een groep mensen staan en dan ook nog eens praten? Dacht het niet. Iedereen die de hele tijd naar me kijkt? No way dat ik dat ooit ga doen. Dat liep dus duidelijk anders. Tijdens mijn eerste yoga opleiding moesten we in kleine groepjes oefenen met aan elkaar lesgeven. Twintig hele minuten moest ik lesgeven. Verschrikkelijk vond ik het. Ik had een serie met heldhoudingen maar voelde me verre van een held. Ik had de houdingen zo vaak geoefend, dat ik de serie kon dromen. Maar erover dromen gebeurde niet want ik lag er ’s nachts wakker van. Toen het moment daar was, klopte mijn hart in mijn keel en had ik klotsende oksels. Ik deed mijn serie. Ik was zo nerveus dat ik echt niet meer weet wat ik deed en zei. Totaal gewist, die ervaring. Ik weet wel dat ik het gedaan heb. En ook dat ik best trots op mezelf was dat ik het gedaan had. De eerste stap was gezet.

Zo volgden er vele stappen die tot dit moment hebben geleid; het moment waarop ik met vreugde lesgeef. Na al die jaren lesgeven, voel ik me op momenten toch weer een beetje nerveus en onzeker. Ik weet hoe ermee om te gaan: het gevoel helemaal toelaten, naar mijn buik ademen en gewoon de les geven. Het is maar een gedachte, het is maar een gevoel, het is niet wie ik werkelijk ben en het gaat weer voorbij…. Jessica

  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

Leef Yoga 
Jessica van der Slot
info@leef-yoga.nl
​© 2020 Leef Yoga 

Designed by Hazelnoot Creative © 2020